Amerikansk super soldat: Captain America

Efter utbrottet av andra världskriget i Europa kom amerikanske patrioten Steve Rogers in sig i USA: s armé. Han anmälde sig frivilligt, men avvisades på grund av sin magra kroppsbyggnad. Forskaren doktor Abraham Erskine uppmärksammade honom, som letade lämpliga testpersoner för ett topphemligt experimentellt program för att skapa en armé av supersoldater.Steve Rogers fick ta emot det experimentella Super-Soldat Serumet. Förbättrad till toppen av mänsklig fysisk potential och beväpnad med en okrossbar sköld blev han så Captain America. Men efter ett misslyckat uppdrag blev han nedfryst i is och låg bortglömd i årtionden tills han hittades och återupplivades av Avengers.

En superhjälte är född

Steve undrade om han hade blivit det ultimata exemplet av mänsklig fysisk kraft och förmåga, eftersom all svaghet och brister dränerades från hans kropp. Just då sprängde en nazistisk spion in med en pistol och sköt Erskine genom huvudet och Erskine inte skrivit ner serumets ingredienser, därför dog hemligheten med honom.Steve Rogers är nu den enda super-soldaten! Som ett resultat av detta lyckade experiment, kallat ”Operation: Rebirth” , fick Steve Rogers fart, styrka, flexibilitet, uthållighet och smidighet – nästan övermänskliga förmågor. Dessa förmågor i kombination med hans orubbliga mod och tuffa attityd gjorde honom till Captain America, en levande legend i många år!

Skaparna av Captain America

Karaktären Captain America skapades av Joe Simon och Jack Kirby som ett svar på den blomstrande populariteten med patriotiskt-tema med superhjältar på 1940-talet. Han debuterade i Captain America Comics # 1 (mars 1941). Detta nummer sålde nästan en miljon exemplar och Captain America blev snart Marvels bästsäljande karaktär. När kriget slutade minskade försäljningen av serier.Captain America återupplivades av en av hans ursprungliga medskapare Jack Kirby, tillsammans med Stan Lee, under 1964. Detta var början på ”Cap” som vi känner honom. Han blev en omedelbar hit och blev snart ledare av Avengers. Sedan dess har han blivit en av hörnstenarna i Marvel Universe och även blivit en sann amerikansk ikon.