Iron Man

Iron Man är en superhjälte, karaktären framtogs av Stan Lee, Don Heck, Larry Lieber samt Jack Kirby. Iron Man på svenska brukar betecknas som Järnmannen men även i Sverige är det oftast Iron Man man säger. Superhjälten hade sin debut i tidningen Tales of Suspense, som är en serietidning, och totalt har Iron Man varit med hela 61 gånger i olika nummer av tidningen. Några egenskaper han har är att han är cyperpatisk länk till sin egna dräkt, har mycket högt intellekt och även stora kunskaper i såväl teknik som mekanik. Vill du lära dig mer om Iron Man? Då bör du fortsätta läsa denna artikel. Här är Iron Mans Facebook-fansida.

Iron Man förekommer överallt idag

Superhjältens popularitet har ökat mycket under de senaste åren och ständigt verkar det dyka upp nya saker på marknaden som har stark koppling till just Iron Man. Detta beror framförallt på filmen Iron Man som utgavs under 2008 där superhjälten är huvudkaraktären och där fokus ligger på just honom under hela filmens handling. Filmen har gjort att Iron Man numera finns att köpa i leksaksform men även kompletta utklädnader finns tillgängliga för den som vill efterlikna superhjälten från topp till tå, både för barn och vuxna. Iron Man är en mycket omtyckt superhjälte som finns på allas läppar idag!

Filmen Iron Man

Filmen som handlar om superhjälten hade premiär under 2008. Det är skådespelaren Robert Downey Jr. som har huvudrollen och alltså spelar självaste Iron Man. Filmens handling fokuserar på Tony Stark, som är en riktig teknisk nörd. Han befinner sig i Afghanistan för att presentera sitt nya missilvapen för USA:s flygvapen – resan blir dock inte som någon tänkt sig då de attackeras. Tony tas som gisslan och tvingas bygga ett innovativt vapen. Under tiden som fånge skapas många nya idéer och tillsammans med sin medfånge Yinsen så sprudlar kreativiteten. Har du ej sett filmen Iron Man så är det hög tid för det nu!